Random header image... Refresh for more!

Historie

I 2004 besøgte advokat og leder af en camerounsk kvinderettighedsforening Yveline Ntanfa Danmark. Hun fik kontakt til en lille gruppe af ansatte og frivillige i Dannerhuset og kimen blev lagt til oprettelsen af Women’s Counselling and Information Centre i Douala, Cameroun, der med midler fra Minipuljen kunne holde officiel åbning i 2006.

I to år samarbejdede gruppen fra Dannerhuset og WCIC om at lægge grunden for en seriøs indsats for fattige kvinder i Cameroun. Det var en indsats og et samarbejde, der fortjente at fortsætte efter den første projektafslutning, hvilket imidlertid ikke længere var muligt under Dannerhusets fane.

Derfor så RAW dagens lys i 2007. Første opgave var at finde de minimum 50 medlemmer, som er kravet for at søge projektmidler ved Minipuljen. Så mødre, onkler, kærester, venner og kollegaer blev sat under belejring indtil det magiske tal var opnået, og RAW’s bestyrelse kunne sende en ansøgning af sted til Minipuljen. Midlerne kom og RAW kunne indlede et nyt partnerskab med WCIC om en udvikling og fortsættelse af indsatsen.

RAW i dag
I dag består RAW’s bestyrelse stadig af medlemmer fra den oprindelige gruppe, men nye aktive er kommet til og et nyt kvinderettighedsprojekt i Peru kom i stand i 2008 og endnu et i Sydafrika i 2011

RAW arbejder videre på et grundlag og en ambition om at kunne vedblive med at skabe projekter og indgå partnerskaber med relevante organisationer i andre lande. Som en ung forening arbejdes der sideløbende på at konstituere foreningen, så flere får lyst til at bidrage til arbejdet – enten som medlem eller aktiv frivillig.